Vores bøger

De hollandske hæfter


Vi har siden 2011 brugt megen tid på at finde alle de gamle hæfter og bøger, der er udgivet siden 1960´erne, da det er dem, vi stødte på først. Hæfterne er fra 1970´erne. Nogle bøger og hæfter er fundet i antikvariater med hjælp fra andre mennesker i forskellige lande. En del er købt på Amazon og Ebay. Vi har købt bøger i Frankrig, Italien, Holland, Belgien, Tyskland, England, Canada, Rusland og USA.


Alle ovenstående hæfter, og de to ved siden af denne tekst, er hæfter fra Holland. De er meget svære at få fat i. De findes kun i antikvariater i Holland og Belgien.


Det var Annette van Sevenhoven fra Holland, der iøvrigt har lavet et par perlebøger selv, og som sælger forskellige ting fra sin hjemmeside, der skaffede en del af dem til os fra Antikvariater i Belgien.


Bøgerne


Bøgerne er købt på internettet fortrinsvis via de store portaler som Ebay og Amazon.


De engelsksprogede bøger er udgivet over en længere årrække. De ældste er fra slutningen af 50'ere og fremefter til i dag. De kan være svære at få fat i, da der er stor interesse for dem. Særligt for de ældste, men også nogle af de nyere bøger er udsolgt fra forlagene.


De øvrige bøger er på tysk, italiensk, fransk, japansk og endda to danske. Disse bøger har nogle år "på bagen".De næste 5 bøger nedenfor er (ligesom nogle af de andre afbillede bøger) russiske.


Det er svært at finde dem på nettet, men indimellem kan det lade sig gøre.


Forfatteren hedder Tatiana Kossova.


Hun veksler mellem flere teknikker: french beaded og Vicorian.


Hun laver meget smukke arrangementer. Der er mange billeder i bøgerne, som man kan følge. 


Vi har p.t. "oversat" den første bog "Forår" via google oversæt til dansk. Det, og billederne i bogen, har hjulpet os til at få lavet de fleste af blomsterne.

Den sorte bog her ved siden af, er noget så sjældent som en svensk perlebog. Den er godt nok på engelsk, men det er de fleste af perlebøgerne jo også.


Den blev udgivet sent på året i 2015, og den er et hit hos alle, der har denne hobby. Det er en svensk journalist Ragnar Levi, der har skrevet den. Den gennemgår hele historien om, hvordan denne hobby startede for mange hundrede år siden.


Bogen har en del foto's af Ragnar Levis blomstersamling. Der er ikke nogle "mønstre" i bogen.


Ragnar Levi har samlet på antikke perleblomster i mange år, og han lavede en udstilling af nogle af dem, samt nogle nyere perleblomster i både Venedig og Stockholm.


Udstillingen i Sverige var i vinteren 2016 på Thielska Galleriet, og i 2019 på Glasmuseet i Ebeltoft.


Nu kommer vi til de nyeste designere fra årtusindskiftet og opefter, og derfor er der også links til diverse sociale medier via deres hjemmesider.


Den amerikanske designer Lauren Harpster er en af de nyeste designere. Hun har lavet de to bøger til venstre for denne tekst, og hun arbejder på en ny. 


Derudover har hun lavet en masse individuelle "mønstre" på blomster, som hun sælger på sin hjemmeside:


https://www.beadandblossom.com


Hun er meget dygtig, og hendes "mønstre" er meget detaljerede, men også noget avancerede, og er, efter vores mening, ikke for begyndere.


Hun har dog en sektion på sin hjemmeside, der viser teknikkerne, og dem kan man lære noget af.


Der er også et link til en video på Youtube.

Denne amerikanske designer er Fen Li. Hun har også arbejdet med french beaded flowers i mange år. Hun har udgivet sin første bog i år, der er vist på billedet.


Hun er som det kan ses på billedet både på Facebook og Instagram.


Derudover har hun også sin egen hjemmeside, hvor hun sælger mønstre og laver instruktionsvideoer.

www.perleblomster.dk

E-mail: perleblomster@gmal.com