Materialer og værktøjer

Materialer og værktøj


Det gik hurtigt op for os, at det ikke var ligetil at finde frem til de rigtige materialer til vores hobby. 


Der skal jo først og fremmest bruges perler, og det blev hurtigt lidt svært, da de perler vi køber i Danmark, er de japanske Toho eller endnu finere Miyuki perler. Det er der ikke noget galt med, men da man bruger rigtig mange perler til denne hobby, blev det også hurtigt klart, at vi måtte finde nogle perler, der var billigere. Da perlerne ikke skal passe ind i et bestemt mønster omkring en kugle eller andet, som man bruger til traditionel grønlandsk perlesyning, er den helt fine kvalitet ikke nødvendig. 


Det blev, efter en del surfing på internettet, hurtigt klart, at vi skulle "gå" efter tjekkiske perler, der er billigere end de japanske. Det var straks sværere at finde perler til en god pris, for markedet er meget stort, og man skal være meget opmærksom på, hvordan priserne er sat op på de forskellige hjemmesider. Vi "røg i" et par gange i begyndelsen og fik købt noget forkert, men så lærer man af det.


Vi har prøvet en del gange at købe perler fra Kina. Det er ikke de fineste perler, som fra Japan eller Tjekkiet, men vi synes, at de er udmærkede at  bruge til perleblomsterne, da man ikke er afhængig af, at alle perler er helt ens.   


Man skal huske, at hvis man køber noget udenfor EU, kommer der told på. Det gælder på alle varer undtagen bøger. Transporten fra Kina er også dyr.


Man skal også være opmærksom på, at ikke alle priser på en hjemmeside er incl. "vat", som er udenlandsk moms. Der kommer også en del porto oveni prisen, så det skal man også regne med. Porto er meget dyr,  især når man får varer fra England. Det kan nogen gange betale sig at købe større portioner.


Et godt sted at handle er Ebay. Vi bruger mest det engelske site, da vi får mange af vores varer fra England. Vi har købt bøger, perler og en masse andet udstyr over hele verden. Noget er gået godt, og andre ting mindre godt. Det, at gøre en god handel, er ikke så nemt, som man skulle tro. Vi har prøvet at blive snydt et enkelt sted, hvor vi betalte for varer, der aldrig kom frem.


Materialer:


Udover perlerne, som man skal bruge i forskellige størrelser, skal man bruge nogle af de perlebøger, der er omtalt på en af siderne, farvet kobbertråd i forskellige tykkelser til at trække perlerne på, ståltråd, bindetråd, perlelineal, blomstertape i forskellige farver, broderegarn, dekorationsskåle, standere, tør oasis, oasisfix, dekorationsskåle, vaser, ler (evt. plasteline der er af et materiale der ikke stivner ligesom ler) og eventuelt forskelligt materiale til brug til støvdragere osv. Der skal også bruges opbevaringsbøtter til perler og tilbehør.


Værktøj:


Fladtænger i forskellige størrelser, skævbider, spidstang , saks, perlespinner enten manuel eller batteridrevet.


Et godt råd er at starte med små projekter og købe ind til lidt ad gangen, da man hurtigt får brugt rigtig mange penge. 

Et udvalg af værktøj m.m.

Et lille udsnit af mine (Lis') perler. Jeg har mere end dobbelt så mange, end de der er afbildet her.

www.perleblomster.dk

E-mail: perleblomster@gmal.com