Lidt om opstarten

Lidt om opstarten

 

Jeg, Lis Trasborg Christensen, har arbejdet med IT i mange år, men  jeg er nu  blevet pensioneret, og selvom jeg har hus og have at passe,  så er der også megen tid til at arbejde med perleblomster.

 

Jeg har i de sidste 40 år prøvet mange forskellige hobbies. Jeg kan sy, strikke, hækle, brodere og meget andet. Jeg har derudover syet med perler i alle årene. Det har været perlesyning i traditionel forstand (Grønlandsk perlesyning) med de fine japanske Toho perler. Jeg har syet masser af kugler, klokker, vinduesophæng og meget andet, så jeg har nok jule- og påskepynt til de næste mange år.

 

Min datter, Betina Trasborg, arbejder også med IT, og hun vil også gerne være kreativ, når hun har fri. Hun kan også sy grønlandsk perlesyning. Da vi en dag var på besøg hos vores leverandør for at købe ind til nye projekter,  så vi en bog om "french beaded flowers", som vores leverandør havde haft med hjem fra en messe i USA. Der var nogle fantastisk flotte perleblomster i den bog, og vi var helt solgt. Vi købte bogen med hjem, og vi gik i gang med at studere i bogen og undersøge markedet, der for det meste foregår i USA.

 

Vi havde svært ved at "knække koden". For det første fordi vi først skulle oversætte de tekniske forklaringer fra engelsk til dansk, og for det andet fordi  vi havde svært ved at se, hvordan vi skulle starte. Så der gik flere måneder med granskning, før vi overhovedet kom i gang. Det hjalp gevaldigt, da vi fandt et sted på nettet (USA), hvor vi kunne købe et video kursus. Det var en amerikansk dame, der havde lavet det, og det satte skub i tingene. Vi fandt blandt andet ud af, at vi startede på en helt forkert måde, og at det var derfor det ikke gik så godt, når vi skulle arbejde med perlerne.

 

Derfra er det gået stærkt med vores projekter, og vi har nu været i gang siden 2011, og det har næsten været uafbrudt.

 

Vi har aldrig haft en hobby, der i den grad har fanget os som denne. Det er så spændende, og vi har efterhånden fået lavet en anseelig masse blomster af alle slags.

 

Vi planlægger derfor, at vi, når hjemmesiden er kommet godt op at stå, vil sætte nogle af vores dekorationer til salg, så vi kan komme til at lave endnu flere blomster, og vi  planlægger også lidt ud i fremtiden at opbygge en webshop, hvor man kan købe materialerne til perleblomsterne.

 


www.perleblomster.dk

E-mail: perleblomster@gmal.com