Historien om perleblomster

Historien om perleblomster (French beaded flowers)


For mange hundrede år siden opstod der i mellemeuropa en skik med at sætte perler på tråd. Det var bønder, der ikke havde råd til at købe friske blomster, der fandt på de første blomsterarrangementer.


Skikken bredte sig henover Tyskland, Frankrig og Holland og Italien. Den fandt vej til overklassen, og der var for eksempel blandt Napoleon's ejendele en del perlearbejder. På den tid var det mest skrin, og spejle, der blev pyntet op med disse blomster.


Skikken døde lidt ud, indtil det, som det sker mange gange, pludselig bliver moderne igen.


I en af de bøger, vi har købt, står beskrevet, hvordan man købte gamle perlearbejder og skilte dem ad, for at finde ud af, hvordan de var lavet.


I slutningen af 1960'erne og begyndelsen af 1970'erne blev der udgivet en del bøger om emnet, og så blev der stilstand igen et stykke tid, inden det for alvor blev moderne igen i 1990'erme. Da blev der udgivet en masse bøger, både i USA, Europa, Rusland og Asien, og det er en del af disse bøger, man kan købe hos diverse marskandisere og hos bogbutikker på nettet.


I USA er denne hobby stadig kæmpestor, hvilket man kan se på de amerikanske hjemmesider. Der er en del forskellige amerikanske bøger på markedet, og der er en masse perleforretninger og webshops, hvor man kan købe alverdens forskellige perler.


I Europa er der udgivet bøger i England, Holland, Belgien, Frankrig og Italien. Specielt i Holland er der udgivet en del bøger. Derudover er der i Rusland og Japan også en kæmpe interesse. Der findes en del russiske og japanske bøger om emnet, men de er ikke oversat til andre sprog, og det er ikke altid nok at se billederne.


Bøger undgår som det eneste toldafgifter. Vi har fået fat i en del bøger via USA. Der er også enkelte webbøger, som man kan købe og downloade.


Desværre er toldafgifterne for høje til, at det kan betale sig at bestille varer til fremstilling af blomsterne hjem fra USA. Vi handler en del i Europa, men også i Kina  og Japan.

E-mail: perleblomster@gmal.com